Bietenstampot met
spek en appel.
4 personen, € 1,40 per persoon. (januari 2013)
INGREDIËNTEN
·
1.5 kg kruimige aardappelen
·
50 g boter
·
1 duopak magere spekreepjes (250 g)
·
1 ui, in halve ringen
·
1 schaal gekookte bietjes (500 g),
geschild
·
1 appel
BEREIDEN
1. 1. Schil de
aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout
in 20 min. gaar. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de
spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. 2. Snijd
ondertussen de bietjes in blokjes, voeg toe en bak 4 min mee. Snijd de
ongeschilde appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in
stukjes. Schep door het bietjesmengsel. 3. Giet de aardappelen af en vang het
kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en een kopje
kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het bietjesmengsel
erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten