zondag 12 mei 2013

Witte chocolade cupcakes



WITTE CHOCOLADE CUPCAKES
maandag 1 oktober 2012 | Labels: CupcakesRecept van de maandZoetigheden

- Recept van de maand september '12 - 

Cupcakes: het zijn net kleine cadeautjes voor jezelf of een ander toch? Leuk om te maken én om te eten!
Deze witte chocolade cupcakes zijn een echte aanrader! Een luchtig cakeje, met een glazuur waar mascarpone aan toe is gevoegd, waardoor het geheel niet overdreven zoet en vullend is.


Benodigdheden (voor 12 cupcakes)

Cupcakes
- 115 gr zachte boter
- 115 gr fijne kristalsuiker
- 2 losgeklopte eieren
- 115 gr zelfrijzend bakmeel
- 55 gr geraspte, witte chocolade

Glazuur

- 125 gr witte chocolade
- 175 gr mascarpone
- 2 el melk
26 gr poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden, zet een bakblik bekleed met cupcakevormpjes klaar.


Klop de boter met de suiker in een grote kom luchtig. Klop er geleidelijk de eieren doorheen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het met een metalen spatel door het beslag. Spatel er vervolgens de geraspte witte chocolade door.


Schep het beslag in de cupcakevormpjes en bak de cupcakes tot ze zijn gerezen, goudbruin zijn en stevig aanvoelen (+/- 15-20 minuten). Laat ze een paar minuten afkoelen in de bakvorm, vervolgens op een taartrooster.


Breek voor het glazuur de witte chocolade in stukken en laat deze met de melk au bain marie smelten. Haal de kom van de pan en roer het mengsel glad. Laat het 30 minuten afkoelen.

Doe ondertussen de mascarpone in een aparte kom, zeef hier de poedersuiker boven en klop het geheel glad en romig.
Spatel de gesmolten chocolade er door en zet de kom met glazuur 1 uur in de koelkast. Besmeer of bespuit vervolgens de bovenkant van de cupcakes met het glazuur en maak af met een topping naar keuze.

* These white chocolate cupcakes are so easy to make, not too sweet and really light! You should definitely try them! Use Google Translate (on the left side of this blog) to translate the recipe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten